dilluns, 1 de desembre del 2008

L’energia biològica

1. Explica què és l’energia biològica i quin producte ens dóna que és el que nosaltres podem utilitzar per produir energia?

· Es la energia que tenen els esers vius y que utilitzan per a diferents funcions.

2. Explica què és un bio digestor, de quines parts està compost i com funciona.

· El biodigestor és un sistema senzill d'implementar amb materials econòmics i s'està introduint en comunitats rurals aïllades i de països subdesenvolupats per a obtenir el doble benefici d'aconseguir solucionar la problemàtica energètica-ambiental, així com realitzar un adequat maneig dels residus tant humans com animals.

· a les paraules desconegudes

· Un biodigestor es compon de les següents parts:

* La fossa.

* Borsa o campana.

* Sortida del Biogas.

* Vàlvula de seguretat.

* Tubs conductors del gas.

* Cremador del fogó.

· El bio digestor és una forma barata i fàcil d'obtenció d'energia que té gran potencial per a ser desenvolupada i utilitzada àmpliament.

3. Quins dos tipus d’energia podem produir amb el biogàs?

· Es pot produir energia elèctrica i tèrmica

4. A nivell domèstic hi ha algun tipus de compostatge que es pugui fer? Explica

en què consisteix i quins materials podem utilitzar i quins no.

· Si, amb les deixalles orgàniques : consisteix en acumular les deixalles orgàniques en un recipient tancat i deixar que es faci compost.

· Es poden utilitzar tots els materials que provinguin de la naturalesa

5. Quins avantatges mediambientals té aquest tipus d’energia? Raona la teva resposta. (mínim 10 línies)

· S’ha de considerar que el fem acumulat prop dels habitatges suposa un focus d'infecció, olors i mosques que desapareixeran al ser introduït el fem diàriament en el bio digestor familiar.

· També és important recordar la quantitat de malalties respiratòries que sofreixen, principalment les dones, per la inhalació de fum al cuinar en espais tancats amb llenya .

· La combustió del biogàs no produeix fums visibles i la seva càrrega en cendra és infinitament menor que el fum provinent de la crema de fusta.

· és un excel·lent combustible i pot utilitzar-ne directament en tots els aparells que consumeixen gas, ja siguin aparells domèstics o industrials,

Pregunta síntesi

Creus que les energies netes o renovables acabaran substituint les actuals energies fòssils? Justifica la teva resposta (mínim 20 línies)-

· Jo crec que si, l’home ha anat evolucionant molt al llarg de la història per a millorar la seva vida .Ha buscat alternatives a la seva forma de vida. Per exemple des de la prehistòria l’home a anat millorant amb les coses i els recursos que tenia al seu voltant: amb els ossos dels animals morts aprofitaven per a fer armes i caçar

· Actualment amb les restes que ens queden dels animal mil·lenaris morts (petroli) nosaltres fem des d’armes fins a transports passant per utensilis necessaris per a la nostra vida diària.

· Això se’ns està acabant i l’home a de buscar el recurs en el que li envolta, com es les seves pròpies deixalles, el sol, l’aigua, el vent, els animals,

· Però per a això es necessita que la gent es convenci que això es possible , i que te avantatges per al nostre futur.

· Per que no ens servirà de res tenir totes les comoditats del mon si no les podem fer servir: si no podem sortir al carrer perquè contamina i necessitem una mascarilla per a respirar, no podem utilitzar el cotxe si no hi ha gasolina , si no podem dutxar-nos amb aigua calenta perquè no hi ha gas...